Gode jakt- og fiskemuligheter

I Hurum finnes det to jeger- og fiskeforeninger. Søndre Hurum Jeger- og Fiskerforening, og Nordre Hurum Jeger- og Fiskerforening.

Søndre Hurum Jeger- og Fiskerforening
SHJFF ble stiftet i 1947, og har i dag ca. 250 medlemmer. Foreningen er tilknyttet Norges Jeger- og Fiskerforbund og har et tett samarbeid med grunneiere i Hurum. SHJFF driver kultiveringsarbeid i fiskevann, skytetrening på leirduebane og riflebane, oppsyn av jakt og innenlandsfiske, samt utleie av to hytter på Rødvannet. Foreningen selger fiskekort, småviltkort og administrerer rådyrforvaltningen i de terrengene som disponeres. I tillegg tilbyr de også jegerprøvekurs. Foreningen jobber på frivillighetsbasis og nedlegger en betydelig arbeidsinnsats i forvaltningen av jakt- og fiskeaktivitetene på Hurum. I tillegg tilrettelegges aktiviteter for å fremme friluftsinteressen blant barn og unge. Foreningen har også egen jentegruppe. Vil du vite mer om foreningen kan du gå til deres hjemmeside.

Nordre Hurum Jeger- og Fiskerforening
NHJFF ble stiftet allerede i 1932, og har i dag ca. 140 medlemmer. Foreningen er tilknyttet Norges Jeger- og Fiskerforbund og har også et tett samarbeid med grunneiere i Hurum. NHJFF driver kultiveringsarbeid i fiskevann, skytetrening på leirduebane og riflebane, oppsyn av jakt og innenlandsfiske, og leier ut en hytte ved Rørvik (mellom Klokkarstua og Hyggen). Foreningen tilbyr rådyrjakt, småviltjakt, fiskekort, jegerprøvekurs og rovvilkort. Vil du vite mer om NHJFF kan du gå til deres hjemmeside.

Fiske i Hurum
Flott natur og gode fiskemuligheter gjør at du absolutt bør legge din neste fisketur til Hurum. Fiskekort kjøper du på Inatur, og her finner du også en mer detaljert beskrivelse av tilbudet.

Gode fisketips
Ta gjerne en tur innover vannene med med kajakk eller kano. Start ved Røskestadvannet og fortsett videre
innover Langvannet og Rødvannet.Det er moderat bæring på 100-150 meter mellom vannene
og knappe 20 m. høydeforskjell. En herlig tur som kan gjennomføres på en kveld eller som helgetur med telt.
Det er lov å fiske fra båt på Langvannet og Rødvannet.

Hurum marka er rekreasjonsområdet i Hurum Kommune både sommer som vinter, med mulighet for varierte turer på stier eller i løyper. Den beste måten å bli kjent med Hurummarka på er å gå turorientering og finne alle postene. Skaff deg kart og gå turene eller finn alle toppene! Det finnes mange flotte vann med fiskemuligheter og gode plasser for å sanke både sopp og bær. Hurum har 63 km kystlinje med flotte strandområder. Kyststien er tilrettelagt med mange flotte traseer. Både langs kysten og litt inn i landet er det kulturminner som er verdt besøk. Oslofjorden Friluftsråds ordninger for kystledhytter, åpner opp for mulighet for overnatting i enkle hytter på ulike steder i Oslofjorden.

Vinter
Hurum marka tilbyr et variert terreng i vakker natur. Området er lett tilgjengelig med innfallsporter fra Tofte, Filtvet, Storsand, Sætre og Klokkarstua. Det mest familievennlige utgangspunktet for en skitur nordfra starter ved Grønsand på Storsand, hvor det er småkupert og lett terreng i 5 km frem til Stikkvannshytta. Sørfra er Røskestadvannet det beste utgangspunktet for barnefamilier.

Det er totalt 57 km preparerte skiløyper i hovedløypenettet.

Hurum markas eneste serveringssted, Stikkvannshytta, er det sentrale midtpunkt og ligger strategisk plassert midt i marka ved det vakre Stikkvannet, 243 moh. Hytta er det naturlige turmålet for alle og er åpen alle helger fra nyttår og ut vintersesongen samt ved arrangementer i regi av Hurum Turistforening.

Det er lysløyper på Filtvet, Klokkarstua, Sætre og i Holmsbu. I tillegg er det løyper på Klokkarstua i forbindelse med lysløypen i det vakre området rundt Trevardeåsen/ Knivsfjellet (307 moh). I Holmsbu kjøres det scooterløyper i området Jaren – Kolåsen – Skjøttelvik – Jaren med en avstikker til Folkestad.

Sommer
Hurum har en fantastisk flott kystlinje med kyststi gjennom store deler av kommunen. Kyststien i strekker seg langt og går gjennom skog, på veier, på svaberg og stier. Hurum kommune jobber med å få til avtaler med alle grunneiere slik at det kan skiltes hele veien. I mellomtiden kan dere gå mange av strekningene og det er skiltet mange steder. Informasjonskontorene kan gi mer informasjon.Kart og beskrivelse av flere av turene finner du her.

I Hurum finnes det et stort utvalg av strender, som alle er lett tilgjengelige. Men snakk gjerne med lokalbefolkningen eller let litt på egen hånd – det finnes mange skjulte perler langs kystlinja. Et utvalg av strender finner du på siden til VisitHurum.

Opplev Hurum er en hjemmeside som ble startet sommeren 2014, og målet er : “Informere, motivere og inspirere til mer bruk av Hurumnaturen” Her finner du bla. turtips for vandring, sykling, padling, og sjøfiske.

Begrepet “Friluftsområde”
Friluftsområde er et område som er allment åpent og tilgjengelig. Bruken kan kun begrenses av ”Lov om ferdsel i utmark” eller ut fra tilrettelegging for spesielle aktiviteter som bade- eller fiskeplass. Området kan også være avsatt for formålet friluftsliv uten at det er foretatt noen inngrep i terrenget. Det kan imidlertid være behov for noe tilrettelegging for eksempel for å bedre tilgjengeligheten for allmennheten. Slik tilrettelegging omfattes av anleggsbegrepet i kommunedelplanen. Et eksempel på dette er kyststien.

Hurum har mange lokale lag og foreninger som kan knyttes til friluftsliv og rekreasjon. Nedenfor finner du et utvalg av disse. 

Hurum Turistforening
Hurum Turistforening er en lokal frittstående turistforening og ikke underlagt DNT. Foreningen ble stiftet i 1942 og drives på frivillig basis av huringer med sans for natur og friluftsliv. De leier ut og drifter Stikkvannshytta og er den eneste aktøren som rydder og merker turstier og skiløyper, samt kjører opp skiløypenettet og lysløyper i Hurum Kommune.

Vi arrangerer årlig Stikkvannsrennet, Stikkvannstrimmen og Stikkvannsmarsjen.

Alle våre arrangementer er gratis og åpen for alle. Det er opp til den enkelte turdeltager å velge den løypa de selv ønsker. Det eneste kriteriet er at du registrerer deg på Stikkvannshytta.

Vår visjon er og få både store og små ut i marka.

På Stikkvannshytta står personalet klare for å registrerer deltagere. Det er salg av turmerker, rykende ferske vafler, varm drikke og forfriskninger.

Har du lyst til å bli medlem eller vite mer, kan du gå til deres hjemmeside.

Sætre Speidergruppe
Sætre speidergruppe er en av landets største og mest aktive speidergrupper. Vi har ca. 150 medlemmer i alle aldersgrupper. Vi er åpne for medlemmer også utenfor Sætre, og vi har i dag medlemmer fra Nærsnes i nord til Tofte i Sør. Gruppen er svært aktiv og har mange turer hele året. I 2011 hadde vi ca. 1200 overnattingsdøgn, i 2012 nådde vi 1600 overnattingsdøgn!! Turene våre spenner fra morsomme og sosiale turer til tøffe snøhuleturer. Møtene våre er fast på tirsdager og holdes med utgangspunkt i Grytnes ungdomsskole i Sætre

Hurum Seilforening
Hurum Seilforening ble stiftet 8. mars 1975 under navnet Sætre Seilforening, av en gruppe seilentusiaster som så behovet for en egen seilforening i området. Underveis har vi byttet navn og representerer nå hele Hurum, ikke bare Sætre. Hvert år arrangerer Hurum Seilforening teorikurs og seiltrening for jolleseilere. Deltagelsen svinger litt fra år til år, men deltagelsen ligger mellom 20-30 hvert år. Jolleseilerne deltar på vår vår- og høstcup, hvor sammenlagtvinneren blir årets klubbmester. Foreningen arrangerer også onsdagsregattaer på Sætre og Tofte, samt to årlige kjølbåtregattaer kalt Sætrekruset og Hurum Golden. Deltagelse på onsdagsregattaene er gratis og åpen for alle – møt opp på brygga hvis du er interessert i å delta med egen båt eller som mannskap. Hurum Golden og Sætrekruset krever påmelding og en liten startavgift.
Pr. 01.01.2006 teller medlemsmassen ca .130 medlemmer, fordelt på junior-, senior- og familiemedlemskap.  Medlemmene kommer primært fra Sætre og Tofte, men vi har også fjernmedlemmer som holder til rundt omkring i hele søndre Buskerud og Oslo-området.

Hurum Orienteringslag
Den beste måten å bli kjent med Hurummarka på er å gå turorientering og finne alle postene. Skaff deg kart og gå turene eller finn alle toppene! Hurum O-lag har utviklet opplegg og kart for toppturer og turorientering.

Hurum Rideklubb
Hurum Rideklubb ble opprettet i 1986 og har som formål å være en klubb som samler de med interesse for hest i Hurum kommune. Per i dag har klubben konkurranseaktive ryttere i flere grener, og spesielt i mounted games har de merket seg med å ta samtlige NM-titler 2013! Vi holder treningssamlinger, kurs og andre sammenkomster for å ta vare på det sosiale i klubben vår, og vi håper på å få en klubb som passer for alle, uansett hvor mye man kan om hest.

Hurum Cykleklubb
Hurum Cykleklubb ble etablert høsten 2009. Vi teller i dag rundt 100 medlemmer- alt fra mosjonister til de som er typiske merke-ryttere. Dette er en klubb for alle som synes trening på sykkel er fint og som ønsker å treffe andre med samme interesse.

 

Se flere kategorier

  • Kultur

    Kultur er viktig for levende bygder og gode lokalsamfunn. Kommunen jobber for at kulturlivet skal få bedre vilkår både innenfor profesjonell kulturvirksomhet og amatørvirksomhet.
    Les mer
  • Idrett

    Idretten i Hurum er med på å skape en trygg, sunn og trivelig arena enten du er med som aktiv, eller som engasjert støttespiller.

    Les mer